Jemný, nadýchaný a přitom krásně svěží, vyzkoušej tento cheesecake s ricottou. Není přeslazený, má sametovou strukturu a díky sněhu z bílků působí doslova jako obláček. A když ho doladíš ovocným přelivem, stane se z něj dezert, který si zamiluje celá rodina.

Nadýchaný cheesecake s ricottou
Ingredience
- 200 g máslových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 500 g ricotty
- 250 g jemného tvarohu
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 130 g cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek (40 g)
- půl vanilkového lusku nebo pár kapek vanilkového extraktu
- kůra z ½ citronu
Postup
- sušenky rozdrť najemno, smíchej je s rozpuštěným máslem a vzniklou směs natlač na dno dortové formy. To bude základ tvého cheesecaku.
- V míse vyšlehej ricottu, tvaroh, žloutky, cukr, pudinkový prášek, citronovou kůru a vanilku do hladkého krému.
- Z bílků ušlehej tuhý sníh a opatrně ho stěrkou zapracuj do krému – právě to dodá cheesecaku lehkost a nadýchanou strukturu.
- Směs nalij na připravený korpus a peč v troubě vyhřáté na 160 °C asi 50–60 minut. Střed by měl po upečení zůstat jemně rosolovitý.
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- Po dopečení nech cheesecake vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky, aby nepraskl. Potom ho ulož na několik hodin (nejlépe přes noc) do lednice, kde krásně zpevní.
A teď ta nejlepší část – servírování! Cheesecake si dokonale rozumí s ovocným přelivem. Zkus malinový nebo borůvkový sirup od Báťků – sladká tečka, která povýší tento dezert na další úroveň.
Video
Mrkni i na náš Instagram, kde najdeš celý recept i s fotkami a tipy na zdobení. 🍰 @batkovysirupy